Natuurlijke kraamzorg

Hoewel ik vanuit verschillende visies kan werken, en me aansluit bij wat bij jullie gezin past, heb ikzelf een voorkeur voor de Natuurlijke kraamzorg.

De Natuurlijke kraamzorg handelt vanuit vertrouwen. Vertrouwen op de natuur, op het natuurlijke verloop van de zwangerschap, in het lichaam van de vrouw, op de vaardigheden van de baby en vertrouwen op de intuïtie van de ouders.Jonah

Mijn doel is om jullie tijdens de kraamtijd vertrouwen te geven in het zorgen voor jullie kindje. Zo kan ik jullie na de kraamtijd met een goed gevoel en met vertrouwen in jullie eigen kunnen achterlaten. Ik zal steeds kijken wat het beste bij jullie gezin en jullie kindje past.

In de praktijk streef ik onder andere na om:

  • Ouders en kindje zo weinig mogelijk storen en niet te scheiden.
  • Huid-op-huid contact tussen moeder/vader en kind te stimuleren en respecteren, met de kennis van het belang hiervan.
  • Jullie te ondersteunen in jullie eigen kunnen.
  • Jullie te leren vertrouwen op je gevoel en daar waar nodig aanvullen met mijn kennis.
  • Zoveel mogelijk met natuurlijke middelen / ingrediënten te werken waar mogelijk (zoals bijvoorbeeld kamillecompressen bij zwellingen of pijn).

Ook heb ik ervaring met natuurlijke bevallingen, lotus- bad-, ziekenhuis én thuisbevallingen. Ik respecteer hierin de wensen van de ouders.

Heb je interesse in Natuurlijke kraamzorg en wil je weten wat ik voor jullie kan betekenen? Neem dan contact met mij op.